Hozzávalók
Hozzávalók:
15 dkg puha vaj
15 dkg kristálycukor
5 db tojás
1 csipet só
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2-3 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs reszelt héja
20 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (áfonya, sárgabarack, szilva)
5 dkg kandírozott narancshéj
10 dkg pekándió
tetejére:
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
6 dkg krisztálycukor
1/2 rúd vanília kikapart magjai
díszítés:
pillecukor
piros cukorgyöngy
perec ropi
hurkapálca
Elkészítés
Az aszalt gyümölcsöket és a pekándiót apróra vágjuk.
Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk és vékonyan kilisztezünk. A sütőt 160 fokra melegítjük elő.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá verjük.
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fűszerrel, a reszelt narancshéjjal, majd a vajas keverékhez adjuk. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot és végül az aszalt gyümölcsöket és pekándiót is.
A masszát a tortaformába öntjük és kb. 40-50 perc alatt addig sütjük, amíg a beleszúrt kés tisztán jön ki belőle.
Sütőrácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.
A tetején lévő krémhez a krémsajtot, a tejszínnel, a cukorral és a vaníliával együtt addig verjük, amíg habos és viszonylag kemény állagú lesz.
A díszítéshez a pillecukrokba belenyomunk egy-egy piros orrot, azaz cukor gyöngyöt és a kis szarvacskákat perecekből alakítjuk ki. Hurkapálcikákra tűzzük és a krémmel megkent tortába szurkáljuk őket.