top of page

Pisztáciás golyók

Elkészítési idő

10-15 perc

Sütési idő

Adag

20 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

15 dkg édes keksz

5 dkg pisztácia + egy kevés a díszítéshez

5 dkg krémsajt

5 dkg pisztácia krém

20 dkg fehér csoki

1 kk olaj



Elkészítés

A kekszet és a pisztáciát késes robotgépben finomra aprítjuk.

Egy tálba öntjük és összekeverjük a krémsajttal és pisztácia krémmel, hogy egy könnyen formázható, de nem túl lágy keveréket kapjuk. Ha szükséges, tehetünk még bele a krémekből.

Golyókat formálunk a keverékből és tálcára téve hűtőbe vagy akár a fagyasztóba tesszük pár percre, hogy megkeményedjenek.

Közben a fehér csokit apróra tördeljük és vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadunk egy kiskanál olajat.

A kemény pisztácia golyókat két villa vagy mártóvilla segítségével megforgatjuk a fehér csokiban, és egy sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk őket. Ha egy picit dermedtek, akkor díszítésképpen csíkokat húzhatunk rájuk az olvasztott csokiból, amit megszórhatunk apró pisztácia darabokkal.

Hűtőben hagyjuk megdermedni.


TIPP:

  • Ha sűrűsödne a fehér csoki mártás közben, melegítsünk rá egy kicsit, hogy újra folyékonyra olvadjon.

  • Fogyasztás előtt egy fél órával vegyük ki a hűtőből.





bottom of page