Hozzávalók
15 dkg édes keksz
5 dkg pisztácia + egy kevés a díszítéshez
5 dkg krémsajt
5 dkg pisztácia krém
20 dkg fehér csoki
1 kk olaj
Elkészítés
A kekszet és a pisztáciát késes robotgépben finomra aprítjuk.
Egy tálba öntjük és összekeverjük a krémsajttal és pisztácia krémmel, hogy egy könnyen formázható, de nem túl lágy keveréket kapjuk. Ha szükséges, tehetünk még bele a krémekből.
Golyókat formálunk a keverékből és tálcára téve hűtőbe vagy akár a fagyasztóba tesszük pár percre, hogy megkeményedjenek.
Közben a fehér csokit apróra tördeljük és vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadunk egy kiskanál olajat.
A kemény pisztácia golyókat két villa vagy mártóvilla segítségével megforgatjuk a fehér csokiban, és egy sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk őket. Ha egy picit dermedtek, akkor díszítésképpen csíkokat húzhatunk rájuk az olvasztott csokiból, amit megszórhatunk apró pisztácia darabokkal.
Hűtőben hagyjuk megdermedni.
TIPP:
Ha sűrűsödne a fehér csoki mártás közben, melegítsünk rá egy kicsit, hogy újra folyékonyra olvadjon.
Fogyasztás előtt egy fél órával vegyük ki a hűtőből.