top of page

Narancsos zabkeksz

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

13-15 perc

Adag

30-40 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

30 dkg zabpehely

12,5 dkg liszt

1 kk szódabikarbóna

1/2 tk só

1 tk fahéj

25 dkg kristálycukor

18 dkg puha vaj

1 tojás

1 narancs reszelt héja

1kk narancsvirágvíz (elhagyható)

Elkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra melegítjük elő.

A zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat és tálban összekeverjük.

Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a cukorral. Belekeverjük a tojást és ízesítjük a reszelt narancshéjjal és a narancsvirágvizzel. Hozzáadjuk a lisztes keveréket is.

Az elkészült masszából kis gömböket formázunk és a tepsire tesszük őket. Hagyjunk köztük nagyobb távolságot, mert megnőnek sütés közben. Süssük őket kb. 8 percig, majd óvatosan fordítsuk meg és süssük még kb. 5 percig, amíg mindkét oldaluk aranybarna lesz.


TIPP:

- A már kihűlt kekszeket tetszés szerint feldíszíthetjük pl. fehér- vagy étcsokival, cukorgyöngyökkel, stb. Sőt akár félig bemárthatjuk csokiba is őket.

- Légmentesen lezárt dobozban akár hetekig is eltarthatók.

Jó étvágyat!



bottom of page