top of page

Marcipános madártej

Elkészítési idő

20-25 perc + hűtés

Sütési idő

Adag

6 fő

Szint

Kezdő

Hozzávalók

6 db tojás

12 dkg kristálycukor

csipetnyi só

1,2 l tej

1 rúd vanília

5-6 dkg marcipán massza

1/2 kk fahéj


mandulapehely

Elkészítés

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét egy csipet sóval félig felverjük, majd amikor már lágy hab lesz belőle, hozzá adunk 2 ek kristálycukrot és addig verjük, amíg kemény habot kapunk és a cukor teljesen felolvadt benne.

Egy lábasban a vanília kikapart magjaival együtt felmelegítjük a tejet.

Két kanál segítségével, beleszaggatjuk a tojásfehérje habot és a lábast lefedve néhány perc alatt megfőzzük őket. Célszerű ezt több részletben megtenni, nagyobb helyet hagyva a 'habgaluskáknak', mert meg fognak nőni.

A megfőtt 'habgaluskákat' egy külön tányérra szedjük.

A tojássárgákhoz hozzákeverjük a maradék cukrot, majd hőkiegyenlítéssel - azaz néhány kanál tejet fokozatosan hozzáadva hígítjuk, aztán ezt az egészet hozzáöntjük a forró tejhez. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Végül hozzáadjuk a fahéjat és belereszeljük a marcipánt. Tovább kevergetve még addig főzzük, amíg teljesen elolvad benne a marcipán és szép egynemű lesz.

Jól lehűtve a habgaluskákkal a tetején tálaljuk.

Díszítésként megszórhatjuk pirított mandulapehellyel.





bottom of page