top of page

Karamellás koszorú

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

15 perc

Adag

4-6 fő

Szint

Kezdő

Hozzávalók

2 cs leveles tészta

karamell krém

1 db tojás


cukor díszek, magok

Elkészítés

A sütőt 200 fokra melegítjük elő.

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk ki.

Az egyik leveles tésztát kiterítjük és megkenjük a karamell krémmel. Ráterítjük a másik csomag tésztát, majd egy formázóval csillagokat szúrunk ki belőle.

Az így kapott csillagokat kör alakban elhelyezzük a tepsiben úgy, hogy némileg fedésben is legyenek.

A tetejüket megkenjük egy felvert tojással.

Tetszés szerint megszórhatjuk aprított magokkal, szeletelt mandulával, cukordíszekkel.

Kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.


TIPP:

  • Ne lepődjünk meg, hogy a karamell egy része kifolyik sütés közben, de így még az aljára karamellizálódott réteg ad egy extra textúrát neki. ;)

  • Természetesen a töltelék tetszés szerint variálható.




bottom of page