top of page

Dupla csokis keksz

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

12-15 perc

Adag

20-30 db

Szint

Kezdő

Hozzávalók

25 dkg liszt

1 tk sütőpor

1 csipet só

20 dkg puha vaj

12 dkg barna cukor

2 nagy tojás

1 rúd vanília

5 dkg étcsoki

5 dkg tejcsoki

5 dkg kakaós gabonapehely (opcionális)

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Két nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk ki.

A csokikat apró darabokra törjük.

A liszthez keverjük a sütőport és a sót.

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. A vanília kikapart magjaival ízesítjük. Belekeverjük a lisztes keveréket, majd a kétféle csokit és a gabonapelyhet is.

Két evőkanál segítségével kis halmokban, egymástól kb. 2-3 cm távolságban kiadagoljuk a tésztát az előkészített sütőlapra és 12-15 perc alatt készre sütjük.

A tepsiből kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni.  


TIPP:

- A legjobb módja, hogy egyforma nagyságú kekszeket kapjunk, ha egy fagylaltos kanállal adagoljuk a tésztát a tepsire.

- A gabonapehely golyócskák egy kis extra roppanást adnak majd a keksznek. Érdemes kipróbálni vele.



bottom of page