Hozzávalók
Hozzávalók (18 cm átmérőjű formához):
45 dkg főtt cékla reszelve
10 dkg nádcukor
1,5 dl olaj
3 egész tojás
10 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalommal)
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
4 dkg kakaópor (nem cukrozott)
1 tk sütőpor
csipetnyi só
Tetejére:
15 dkg étcsokoládé
4 tk méz
1 tk (kókusz)olaj
0,5 dl mandulatej
Elkészítés
A sütőt 180 fokra melegítjük elő. A tortaformát vékonyan kivajazzuk és kilisztezzük. (Ha szilikon formánk van, ezt nem kell megtennünk.)
Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk.
A nádcukrot kikeverjük az olajjal és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük az olvasztott csokit és a reszelt céklát.
Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat és a masszához adjuk. Az egészet az előkészített formába öntjük.
Sütőbe téve 35-40 perc alatt készre sütjük.
A csokimázhoz a csokoládét felolvasztjuk és hozzáadjuk a mézet, az olajat és a mandulatejet. Végül a már kihűlt torta tetejére kenjük.