Hozzávalók
Hozzávalók (kb. 10 db mini kuglófhoz):
25 dkg puha vaj + a forma kikenéséhez
20 dkg kristálycukor
4 db egész tojás
4 citrom reszelt héja és leve
30 dkg mascarpone
40 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 csipetnyi só
Tetejére:
porcukor
citromlé vagy víz
Elkészítés
A sütőt 160 fokra melegítjük elő.
A kuglóf formákat (ha nem tapadás mentesek) kikenjük vajjal és vékonyan belisztezzük.
A puha vajat a cukorral habosra keverjük és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Belereszeljük a citromok héját, mehet hozzá a kifacsart citromlé és a mascarpone is. Szépen elkeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat.
A masszát egyenletesen elosztjuk az előkészített formákban.
Sütőbe téve kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt a tetejét díszíthetjük cukormázzal, amihez a porcukrot néhány csepp citromlével vagy vízzel sűrűbb masszává keverjük. ezzel öntjük le a kuglófok tetejét.
TIPP:
- Természetesen egy nagyobb formában is elkészíthetjük. Így változhat a sütési idő.
- Ha nagyok a citromok, elég bele 3 darabnak a leve.