Hozzávalók
25 dkg liszt
15 dkg vaj
1/2 tk sütőpor
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás
porcukor
citromlé
Elkészítés
A lisztet a sütőporral egy keverőedénybe szitáljuk és hozzáadjuk a kis darabokra vágott vajat. Összemorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a tojást. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, egy gombócot formázunk belőle és fóliába csomagolva hideg helyen pihentetjük legalább fél órát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk.
A tésztát kinyújtjuk és hópehely - vagy más kedvünk szerinti - formákat szaggatunk ki belőle. Sütőbe téve kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A citromos mázhoz 3-4 ek citromlevet összekeverünk annyi porcukorral, hogy sűrű masszát kapjunk. Ezzel kenegetjük meg a sütik tetejét.
Díszítésként szórhatunk még rá cukorgyöngyöket is.