Hozzávalók
Brownie:
35 dkg étcsokoládé (legalább 60-70% kakaótartalommal)
25 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez
20 dkg (sötét) nádcukor
3 nagy tojás
1/2 rúd vanília
12 dkg liszt
1 kk sütőpor (kb. 3 g)
csipetnyi só
Összeállítás + töltelék: krémsajt
karamell krém
Díszítéshez:
csokis gabonapehely (pl. Chocapic)
Elkészítés
A sütőt 170 fokra melegítjük elő. Egy kb. 20x30cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
A csokoládét kis darabokra törjük és a vajjal együtt vízfürdő felett felolvasztjuk. Félretesszük egy kicsit, hogy hűljön.
A tojásokat a nádcukorral egy robotgép segítségével habosra keverjük, ízesítjük a vaníliával, majd beleöntjük a csokis keveréket. Hozzáadjuk a sütőporral és sóval együtt átszitált lisztet.
A masszát az előkészített tepsibe öntjük és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Az elkészült brownie-t hagyjuk kihűlni.
A kihűlt sütit egy nagy tálban összemorzsoljuk és hozzáadunk annyi karamell krémet és krémsajtot, hogy nem túl lágy, de gyurmázható állagot kapjunk. Én nagyjából 3 nagy ek karamell krémet és 10 dkg krémsajtot tettem bele.
A masszából kúp alakú formákat alakítunk ki. A kúp tetejébe az ujjunkkal nyomunk egy mélyedést, amibe karamellt csorgatunk, majd ügyes mozdulatokkal visszazárjuk a massza tetejét, hogy megmaradjon a kúp alak.
Végül a gabonapelyheket körbe-körbe, egyesével belenyomkodjuk a tésztába.
TIPP:
Nyugodtan használhatunk már kész brownie-t is hozzá.
Figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki a brownie-t, mert így sokkal krémesebb lesz és nem kell annyi 'ragasztó anyagot', azaz krémsajtot/karamellt használni.
A karamell krém a közepén nagyon extra tud lenne, főleg, amikor felvágjuk és kifolyik, de persze enélkül is elkészíthető.