top of page

Brownie tobozok

Elkészítési idő

40-50 perc

Sütési idő

35 perc

Adag

10-12 db

Szint

Közép haladó

Hozzávalók

Brownie:

35 dkg étcsokoládé (legalább 60-70% kakaótartalommal)

25 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez

20 dkg (sötét) nádcukor

3 nagy tojás

1/2 rúd vanília

12 dkg liszt

1 kk sütőpor (kb. 3 g)

csipetnyi só


Összeállítás + töltelék: krémsajt

karamell krém


Díszítéshez: csokis gabonapehely (pl. Chocapic)

Elkészítés

A sütőt 170 fokra melegítjük elő. Egy kb. 20x30cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk ki.

A csokoládét kis darabokra törjük és a vajjal együtt vízfürdő felett felolvasztjuk. Félretesszük egy kicsit, hogy hűljön.

A tojásokat a nádcukorral egy robotgép segítségével habosra keverjük, ízesítjük a vaníliával, majd beleöntjük a csokis keveréket. Hozzáadjuk a sütőporral és sóval együtt átszitált lisztet.

A masszát az előkészített tepsibe öntjük és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.


Az elkészült brownie-t hagyjuk kihűlni.

A kihűlt sütit egy nagy tálban összemorzsoljuk és hozzáadunk annyi karamell krémet és krémsajtot, hogy nem túl lágy, de gyurmázható állagot kapjunk. Én nagyjából 3 nagy ek karamell krémet és 10 dkg krémsajtot tettem bele.

A masszából kúp alakú formákat alakítunk ki. A kúp tetejébe az ujjunkkal nyomunk egy mélyedést, amibe karamellt csorgatunk, majd ügyes mozdulatokkal visszazárjuk a massza tetejét, hogy megmaradjon a kúp alak.

Végül a gabonapelyheket körbe-körbe, egyesével belenyomkodjuk a tésztába.


TIPP:

  • Nyugodtan használhatunk már kész brownie-t is hozzá.

  • Figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki a brownie-t, mert így sokkal krémesebb lesz és nem kell annyi 'ragasztó anyagot', azaz krémsajtot/karamellt használni.

  • A karamell krém a közepén nagyon extra tud lenne, főleg, amikor felvágjuk és kifolyik, de persze enélkül is elkészíthető.




bottom of page