top of page

Brownie Baileys krémmel

Elkészítési idő

20 perc + hűtés

Sütési idő

35 perc

Adag

30x20 cm tepsihez

Szint

Kezdő

Hozzávalók

35 dkg étcsokoládé (legalább 60-70% kakaótartalommal)

25 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez

25 dkg sötét nádcukor

3 nagy tojás

1/2 rúd vanília

12 dkg liszt

1 kk sütőpor (kb. 3 g)

csipetnyi só


Krémhez:

25 dkg fehér csoki

1 dl tejszín

0,5-0,7 dl Baileys

Elkészítés

Célszerű a krémmel kezdeni, mert ennek hűtésre lesz szüksége.

Ehhez a tejszínt felforrósítjuk és belekeverjük az apró darabokra tördelt fehér csokit. Simára keverjük, majd hozzáöntjük a Baileys-t. Hűtőben hagyjuk, amíg szilárd állapotú lesz.

A sütőt 170 fokra melegítjük elő. Egy kb. 23x30cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk ki.

A csokoládét kis darabokra törjük és a vajjal együtt vízfürdő felett felolvasztjuk. Félretesszük egy kicsit, hogy hűljön.

A tojásokat a nádcukorral egy robotgép segítségével habosra keverjük, ízesítjük a vaníliával, majd beleöntjük a csokis keveréket. Hozzáadjuk a sütőporral és sóval együtt átszitált lisztet.

A masszát az előkészített tepsibe öntjük és kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Hagyjuk kihűlni, mielőtt a krémet rátesszük a tetejére.


TIPP:

- A kihűlt krémet robotgéppel kihabosíthatjuk, így egy sokkal könnyedebb állagú krémet kapunk.




bottom of page