top of page

Almás-körtés tiramisu

Elkészítési idő

15 perc + hűtés

Sütési idő

Adag

6 adag

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (6db kb. 2 dl-es pohárhoz/tálkához):

2 db alma

3 db körte

1 kk fahéj

1 kk őrölt kardamom (elhagyható)

3 db tojás szétválasztva

3 ek kristálycukor

25 dkg (Philadelphia) krémsajt

1 vanília rúd

kb. 12-14 db baba piskóta

1-2 dl almalé

1-2 ek calvados (elhagyható)

Elkészítés

A gyümölcsöket meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy kis lábasban kb. 0,5 dl víz hozzáadásával, a fahéjjal és a kardamommal együtt puhára főzzük. hagyjuk kihűlni.

A tojásokat szétválasztjuk. a fehérjét 1 csipetnyi sóval kemény habbá verjük. a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vanília rúd kikapart belsejét és a krémsajtot. óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot is.

Egy lapos tálba öntjük az almalevet és a calvadost, majd ebbe márjuk bele a babapiskótákat.

Minden pohár aljára teszünk egy beáztatott és kisebb darabokra tört babapiskótát. Erre halmozunk a fűszeres gyümölcsökből, majd a vaníliás krémsajtból. végül jöhet még egy-egy sor mindhárom rétegből. (a pohár nagyságától függően.)

Hűtőbe tesszük legalább 1 órára.

Tetejét díszíthetjük vágott natúr pisztáciával/dióval vagy pirított mandulaforgácsokkal és almaszeletekkel.


TIPP:

- a gyümölcsökhöz érettségük és ízlésünk szerint tehetünk még cukrot is - én túlérett körtéket és édes almát használtam, így nekem nem kellett már hozzá plusz édesítő

- a megpárolt gyümölcsöket pépesíthetjük is

- a legjobb frissen préselt almalevet használni a babapiskóták áztatásához

Jó étvágyat!



bottom of page