Hozzávalók
Hozzávalók (6db kb. 2 dl-es pohárhoz/tálkához):
2 db alma
3 db körte
1 kk fahéj
1 kk őrölt kardamom (elhagyható)
3 db tojás szétválasztva
3 ek kristálycukor
25 dkg (Philadelphia) krémsajt
1 vanília rúd
kb. 12-14 db baba piskóta
1-2 dl almalé
1-2 ek calvados (elhagyható)
Elkészítés
A gyümölcsöket meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy kis lábasban kb. 0,5 dl víz hozzáadásával, a fahéjjal és a kardamommal együtt puhára főzzük. hagyjuk kihűlni.
A tojásokat szétválasztjuk. a fehérjét 1 csipetnyi sóval kemény habbá verjük. a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vanília rúd kikapart belsejét és a krémsajtot. óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot is.
Egy lapos tálba öntjük az almalevet és a calvadost, majd ebbe márjuk bele a babapiskótákat.
Minden pohár aljára teszünk egy beáztatott és kisebb darabokra tört babapiskótát. Erre halmozunk a fűszeres gyümölcsökből, majd a vaníliás krémsajtból. végül jöhet még egy-egy sor mindhárom rétegből. (a pohár nagyságától függően.)
Hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
Tetejét díszíthetjük vágott natúr pisztáciával/dióval vagy pirított mandulaforgácsokkal és almaszeletekkel.
TIPP:
- a gyümölcsökhöz érettségük és ízlésünk szerint tehetünk még cukrot is - én túlérett körtéket és édes almát használtam, így nekem nem kellett már hozzá plusz édesítő
- a megpárolt gyümölcsöket pépesíthetjük is
- a legjobb frissen préselt almalevet használni a babapiskóták áztatásához
Jó étvágyat!